Hierdie resepte is nie een familie geheime nie, maar mense s'n wat bereid was om hulle resepte te deel
Heerlike outydse melktert Resep 1
Kors:
1 Koppie meel
1 teelepel bakpoeier
bietjie neut of lemoenolie
sout
1 eier
¼ koppie botter/margarine
bietjie melk
¼ koppie suiker
Maak aan tot n slapperige deeg. Druk vas in n glasbak en bak vir 15min by 180°C of totdat deeg effens
verbruin. Moet nie te lank bak nie anders word kors hard. Haal uit oond en gooi vulsel in kors terwyl die
kors nog warm is.
Vulsel:
Kook 4 ½ koppies melk
Meng 3 eiergele (eiergeel en wit geskei) en ¾ koppie suiker baie goed
Voeg 2 ½ desertlepel opgehoopte meel en 2 ½ desertlepel opgehoopte maizena by.
Voeg 3 eetlepels botter/margarine by
Klits die mengsel baie goed
Voeg bogenoemde mengsel by gekookte melk. Roer die mengsel terwyl dit kook totdat dit verdik.
Haal van stoof af en gooi geklitste eierwit by. Roer goed totdat die geklitste eierwit goed gemeng is
met mengsel. Gooi die vulsel in reeds gebakte kors.
Gooi kaneel oor en laat staan die melktert by kamertemperatuur.
-------------------------------------------------------
Outydse Melktert Bestandele Resep 2
450g koekmeel
5ml kremetart
450g botter - yskoud en in klein blokkies gesny
1 eiergeel
250ml yswater
3 ml sout
250ml room
250ml melk
1 stokkie kaneel
2 groot eiers (geskei)
80ml strooisuiker
80ml Meelblom
2 ml (1/2t) bakpoeier
25g botter
Aanwysigings
NOTA: Vir die deeg moet al die bestandele so koud as moontlik wees
Deeg:
Plaas die meel, suiker, sout en botter in 'n mengbak. Gebruik 'n vurk of
2 messe en sny vinnig die bestandele tot dat dit soos growwe brood
krummels lyk. Meng die eiergeel en water en gooi in 'n hlte in die droee
bestandele. Werk met 'n vurk die eiergeel mengsel deur en dan liggies met
die vingers om 'n bal te vorm.
Druk effens plat en sit in die yskas terwyl vulsel berei word.
Die deeg moet koel genoeg wees om uit te rol en in 'n gesmeerde tert bak
van 23 -n 25cm te plaas. Pruk die bodem met a vurk en bak blind vir 10
tot 15 minute. Laat afkoel voor vulsel ingeskep word.
Vulsel:
Verhit effens die room, helfte van die melk saam met stokkie kaneel in 'n
kastrol. Meng apart saam die res van die melk, die eiergele, meelblom,
strooisuiker en bakpoeier. Voeg stadig die warm room in the meel mengsel,
meng goed. Plaas weer in die kastrol en verhit, roer totdat die vlae
mengsel verdik. Haal van hitte af en laat effens afkoel, voeg by die
botter en vanilia essens. Klop die eierwitte tot skuimerig. Voeg die
sout by en vou gelydelik in die vlae mengsel in. Skep die mengsel in die
tert dop en bak teen 180c vir tien minute. Verminder na 160c en bak vir
verdere 20min tot gaar. bestrooi met fyn kaneel. Bedien warm
----------------------------------------------------
Outydse melktert Resep 3
Bestanddle Kors
500ml koekmeelblom
10ml bakpoeier
Knippie sout
125ml margarien
45ml kookolie
125ml suiker
1 groot eier
Metode
Voorverhit die oond tot 180°C. Sif die koekmeelblom, bakpoeier, en sout saam. Room die margarien, olie en suiker saam. Voeg die meelmengsel by die eiermengsel en meng tot ‘n deeg. Druk deeg in ‘n tertbak bodem met ‘n volume van 2 liter en bak tot gaar.
Bestanddele Melktertvulsel
750ml Melk
37,5ml margarien
30ml koekmeelblom
15ml mielieblom
Knippie sout
62,5ml suiker
2 eiers geskei
2,5ml. vanielje
Metode
Resep 2 - waarvoor is die kremetart? En hoeveel suiker kom by die kors?
ReplyDelete